Skip to main content

Új alkalmazás segíthet a fogyókúrában

| Gourmet Riporter | Fitt és fenntartható

Már a magyar piacon is elérhető a cseh Dine4Fit applikáció, amely a fogyókúrás appok között Közép-Európa egyik meghatározó alkalmazásává nőtte ki magát. Az applikáció már több millió felhasználót segít aktívan a földrészen, használata egyszerű, segítsége nagyszerű.

Dine4Fit 03

 

A Dine4Fit májusban tette elérhetővé a kalóriaszámláló alkalmazását, aminek segítségével áttekintést kaphatunk a táplálékbevitelről. A Dine4Fit egy olyan internetes portál (valamint az Android és iOS rendszerhez készült mobilalkalmazások), amely az ételek és azok tápértékeinek legszélesebb körű adatbázisát tartalmazza.

A regisztrált felhasználók számára ingyenes az étrendek és a sporttevékenységek rögzítése, a kalóriabevitel áttekintése, valamint a speciális diétás étrendek összeállításának lehetősége. Az alkalmazásnak létezik fizetős verziója is, ahol elérhetővé tették azoknak a felhasználóknak az étrendjeit, akiknek sikerült jelentősen változtatni alakjukon és/vagy súlyukon.

Dine4Fit 01Az alkalmazásban rögzíthetjük az elfogyasztott ételeket, majd az applikáció megmutatja a kalóriabevitelt, valamint azt, hogy a felhasználó által elfogyasztott ételek tápanyag-összetétele mennyire tér el az ajánlott értékektől. Vagyis könnyen nyomon követhetjük az értékeket, ennek köszönhetően pedig gyorsabban fogyhatunk, és egészségesebb életmódot folytathatunk.

Az alkalmazás használata nagyon egyszerű, igaz, az applikáció regisztráció nélkül nem használható. A bekapcsolás után elég megadni a magasságot, a testsúlyt, valamint a születési dátumot, ezt követően az alkalmazás kiszámítja, hogy az adott felhasználónak mennyi az adott ajánlott napi táplálékfelvétele. Természetesen a fogyasztó beállíthat más mennyiséget is, ha például a saját edzője által kidolgozott személyre szabott étrendjét szeretné használni.

A Dine4Fit alkalmazásban számtalan étel érhető el, amelyek egyszerűen éskönnyen áttekinthetők. Az applikáció kezelését még könnyebbé teszi, hogy felhasználók akár a csomagoláson lévő vonalkód segítségével is felvihetnek a rendszerbe új ételeket. Az adatbázisban jelenleg 30 579 élelmiszer és több százezer étel található, a regisztrált felhasználók száma meghaladta a 5 millió 30 ezret.

Dine4Fit 04

A Dine4Fit alkalmazás saját weboldallal is rendelkezik, ahol a felhasználók minden fontos kérdésre megtalálhatják a választ. Az oldal blogján több olyan téma található, amelyek foglalkoztatják a felhasználókat. Az applikációnak saját, privát Facebook-csoportja is van, ahol több ezer felhasználó osztja meg fogyókúrás tippjeit és tanácsait.

Dine4Fit 05

Az applikáció további előnye, hogy automatikusan összekapcsolható olyan aktivitást rögzítő alkalmazásokkal, mint például a GoogleFit, az Apple Health, vagy a Garmin Connect. A Dine4Fit az Apple órákon és Wear OS operációs rendszerekkel ellátott karórákon is működik. A Dine4Fitben elérhető funkciók folyamatosan bővíthetők a fogyasztók igényei alapján.

 

Fotó: Pixabay, Wikimedia, Pxfuel, Dine4Fit

 

Címkefelhő