Skip to main content

Csillaghullás New Yorkban

| Gourmet Riporter | Kés, Villa, Iránytű

Megjelent a legújabb New York-i Michelin-kalauz, amelyben nagy meglepetésre a háromcsillagos kategóriában a Jean Georges étterem elvesztette egyik csillagát. Ugyanakkor hat új étterem is kiérdemelte a szigorú ítészektől az egy Michelin-csillagot.

 

A Jean Georges étterem azóta viselte büszkén a három csillagot, hogy 2006-ban útjára indították a helyi Michelin-kalauzt, ezért mindenképpen meglepetés, hogy elhullajtott a hely egy csillagot – számolt be a kellemetlen hírről a Finedininglovers.hu. A Sushi Ginza Onodera, ahol Masaki Saito a séf, ugyanakkor kapott egy újabb csillagot, így már kettőnél tart. Hasonlóan nagy a boldogság annál a hat étteremnél, amelyek most iratkoztak fel először a Michelin-csillagos vendéglátóhelyek sorába.

rouge 01

A japán konyha dominanciája egyre inkább jellemző a nemzetközi piacon: a hat újoncból három is japán konyhát visz, a Sushi Amane, az Uchu bár, a Satsuki, míg a Cote egy koreai BBQ étterem. A The Clocktower és a modern Rouge Tomate kapott még egy csillagot. New York öt háromcsillagos étteremmel büszkélkedhet (Chef’s Table at Brooklyn Fare, Eleven Madison Park, Le Bernardin, Masa, Per Se), amelyek mellett tíz kétcsillagos és 55 egycsillagos vendéglő is található.

rouge 04

Chicagó új kétcsillagos étteremmel büszkélkedhet: a Smyth érdemelte ki e nagy elismerést. A vendéglátóhely nem aprózza el, hiszen első csillagát még csak tavaly szerezte. Ugyanakkor a szeles városban csökkent a kétcsillagos helyek száma, mert a 42 Grams és a Tru is bezárt. Chicagóban összesen 25 Michelin-csillagos étterem található, két három- (Alinea, Grace), négy két- és 19 egycsillagos.

Fotó: Rouge Tomate, Satsuki

 

Címkefelhő