Skip to main content

Újabb két spanyol étterem a csúcskategóriában

| Gourmet Riporter | Kés, Villa, Iránytű

A barcelonai ABaC és az El Puerto de Santa Maríaban található Aponiente is három csillagot kapott a Michelin ítészeitől a napokban megjelent, Spanyolország és Portugália legjobb éttermeit lajstromozó kalauzban. Az Ibériai-félsziget nagyobb államában további öt étterem szerezte meg második csillagát, míg tizenheten először kerültek fel a listára.

 

A két új belépővel immár tizenegyre nőtt a három Michelin-csillaggal kitüntetett éttermek száma Spanyolországban - közölte a finedininglovers.com. Az Akelarre, az Arzak, az Azurmendi, a DiverXO, az El Celler de Can Roca, a Lasarte, a Martin Berasategui en Guipúzcoa, a Quique Dacosta és a Sant Pau mellé csatlakozott most az ABaC és az Aponiente.

aponiente 01

Az El Palmarban található Cabaña Buenavista, a madridi Coque, a barcelonai Disfrutar és Dos Cielos, továbbá az almansai Maralba megszerezte második csillagát. Spanyolországban és Portugáliában ezzel már 30 két csillaggal elismert étterem várja a vendégeket.

aponiente 03

A felsoroltak mellett 17 spanyol vendéglátóhely szerezte meg első csillagát és lépett be az elit klubba. Portugáliában két étterem kapott most először egy csillagot, így a két államban összesen nem kevesebb, mint 177 étterem büszkélkedhet az egy csillag jelentette kitüntető címmel.

Fotó: Aponiente

 

Címkefelhő