Skip to main content

A chocoMe és a „wow” faktor

| Gourmet Riporter | Kávéház

Csokoládé és mogyoró, valódi „wow” faktorral: a mogyoró erőteljesen pörkölt és nagyon jó ízű, a csokoládé kiváló, selymes, a szájban feloldódva egy gondolatnyi őrölt kávé is felbukkan – így jellemezték a bírálók a chocoMe egyik termékét, amely a világ egyik legismertebb élelmiszeripari fórumán, a Great Taste Awards kapott csúcsminősítést. És nem ez volt a magyar cég egyetlen díjazott terméke.

 

A chocoMe folytatta hódító útját, hiszen rövid időn belül már a második nemzetközi elismerést kapta a magyar csokoládégyártó manufaktúra (EBBEN a cikkben számoltunk be róla, hogy a cég hét érmet szerzett a Londoni Csokoládé Akadémia versenyén). Ezúttal a világ több ezer élelmiszerét értékelő versenyén, a Great Taste Awardson ismerték el a vállalkozás termékeit. A chocoMe a verseny történetében az első hazai csokoládémanufaktúra, amelynek sikerült háromcsillagos díjat kiérdemelnie.

Ez a teljesítmény azért számít rendkívülinek, mert a szigorú zsűri a benevezett 12.366 termékből csak 165-nek adott háromcsillagos minősítést. A rangos nemzetközi versenyen különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók, a napokban adtunk hírt egy másik magyar vállalkozás, a Donum Terrae sikeréről, tökmagolajuk elismeréséről ERRE a linkre kattintva olvashat bővebben.

Ezzel az újabb szép eredménnyel már negyvennégy nemzetközi, szakmai versenyen elért sikert tudhat maga mögött a chocoMe, amelynek titka nemcsak a különleges alapanyagok és technológiák alkalmazásában rejlik, hanem az egyedi ízek, illetve a magas minőség iránti elkötelezettségben, amely hazai és nemzetközi szinten is példaértékű.

RF112 packshot group

 

A chocoMe öt díjat kapott a londoni megmérettetésen: egy három-, egy két- és három egycsillagost. Három csillagot a manufaktúra Raffinée családjának egyik ízkombinációja, a mogyorós tejcsokoládéval és őrölt etióp Harrar kávéval bevont piemonti mogyoró kapta. Ez a cég első olyan csokoládéja, amely a Great Taste Awards mellett egy csokoládékat értékelő nemzetközi szakmai versenyen, is a legmagasabb értékelést kapta. Úgy tűnik, a termék a chocoMe legkiválóbb termékfejlesztésévé vált.

A két csillagot ugyancsak a Raffinée termékcsalád tonkababos szőkecsokoládéval és kakaóporral bevont karamellizált makadámdiója kapta. Egy csillaggal jutalmazták az ítészek a cég Entrée sorozatából a Maldon sóval, fekete szezámmal és szicíliai mandulával ízesített, 32 százalékos Valrhona szőkecsokoládéját. Ugyanez a csokifajta fekete sóval, pekándióval és kesudióval, valamint a Voilé széria venezuelai étcsokoládéval bevont kandírozott pink grapefruithéja szintén egy csillagot érdemelt.

 

Címkefelhő