Skip to main content

Top 50-ben a chocoMe

| Gourmet Riporter | Kávéház

Újabb nagy elismerésben részesült a magyar csokoládégyártó manufaktúra, a chocoMe: kávés-mogyorós Raffinée terméke ugyanis bekerült a világ ötven legjobb élelmiszere közé. A magyar vállalkozás sikerének értékét növeli, hogy a Top 50-be csupán három csokoládé került.

 

Az idei Great Taste Award versenyen Londonban bejelentették a TOP 50 FOODS díjjal kitüntetett termékeket, amelybe a chocoMe kávés-mogyorós Raffinée csokoládéja is bekerült. Ez az eredmény azért számít rendkívülinek, mert magyar termék még soha nem ért el ekkora sikert a Great Taste Award versenyek történetében.

A világ 50 legjobb élelmiszere közé egyébként csupán három csokoládé került, amelyek közül kettőt egy gyártó készít, a harmadik pedig a chocoMe terméke, a mogyorós tejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont piemonti mogyoró. A fenti eredményt a világ (talán) legszigorúbb, 400 főből álló zsűrije hozta meg, amely a verseny során összességében több ezer órát töltött ételek, italok vak kóstolásával.

Az idei versenyen több mint 12 ezer termékkel neveztek a világ számos országából. A Great Taste Awardra tulajdonképpen bármilyen csomagolt élelmiszer nevezhető, amely a fine food minőségbe sorolható. Az élelmiszerek többek között sör, bor, likőr, csokoládé, tea, kávé, méz, chutney, szósz, keksz, snack, fagylalt kategóriákban nevezhetők. Korábban a cég sikereiről és terveiről ITT, ITT és ITT írtunk. 

Címkefelhő