Skip to main content

Rangos elismerés a krémes állagú májasnak

| Gourmet Riporter | Fitt és fenntartható

A Gyulahús Kft. ismét Érték és Minőség díjat nyert, ezúttal a cég által gyártott Gyulai Sertés Minimájas érdemelte ki a rangos elismerést. A Gyulai Májasoknál az állomány krémességét, simaságát nem tejszín és tejszármazékok, valamint gluténtartalmú gabonaliszttel érik el, hanem technológiai eljárásokkal.

 

A közkedvelt gyulai kolbászt is gyártó cég elődjénél a készítményfejlesztés ma is ismert alapjait az 1980-as évek végén rakták le. Az akkori fejlesztés időszakában a társadalmi elvárás még nem fogalmazódott meg az egészséges, allergénmentes készítmények gyártásával kapcsolatban, a cég számára mégis fontos szempontot képviselt – a Gyulai Májas az eredeti receptúra alapján készül a mai napig.

A Gyulai Májas termékcsalád nem tartalmaz sem laktózt, sem glutént, így a táplálékintoleranciában szenvedők étrendjébe is bátran beilleszthető. A Gyulai Májasoknál az állomány krémességét, simaságát nem tejszín és tejszármazékok, valamint gluténtartalmú gabonaliszttel érik el, hanem technológiai eljárásokkal. Az Élelmiszerkönyv által meghatározott 2,2 százalékos sótartalom értékét a készítményben csökkentették, irányértékként az 1,6 százalékot céloztak meg.

gyulai 03

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, az Országház Főrendiházi üléstermében adták szeptember 8-án. Idén a védjegyhasználatot és a kitüntetést 34 pályázó 41 pályázata érdemelte ki, a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő 45 főcsoport több mint száz témakörében meghirdetett nívós megmérettetésen. A legkiemelkedőbb pályázatok közül heten, munkájuk külön elismeréseként értékes különdíjakban is részesültek.

gyulai 02

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot idén ötödik alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt., az ExVA Vizsgáló és Tanúsító Kft., a Hajnal Húskombinát Kft., a LEGRAND Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. és a SZÁM-PONT Számítástechnikai és Oktató Központ Kft., mint a pályázati rendszer Kiírói Tanácsa. A pályázat eseményeinek fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, szakmai támogatója az Agrárminisztérium, szakmai partnere pedig a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Fotó: Gyulahús, 

Címkefelhő